اجرای آموزش بر اساس تفاوت ها

    آموزش دی بر مبنای این اعتقاد شکل گرفته است که دانش آموزان زمانی بیشترین یادگیری را دارند که بین برنامه درسی و علائق و تجربیات خود ارتباطی بیابند.

استفاده از شیوه های متفاوت در آموزش به ویژه برای دانش آموزانی که پایین تر از سطح انتظار قرار دارند و دانش آموزانی که در شرایط مطلوب هستند متفاوت است. به جای اینکه راه ساده ای برای تدریس پیدا کنیم که به متوسط دانش آموزان میپردازد، معلم هایی که از شیوه آموزش متمایز استفاده میکنند وظایف، فعالیت ها و آزمون هایی مطابق با توانایی ها و علائق دانش آموزان طرح میکنند.

تمایز گذاری در کلاس درس میتواند در حوزه های زیر ایجاد شود: محتوای آموزش، فرآیند و تکنیک هایی که برای استفاده از یک موضوع خاص به کار برده میشود و محصولی که نتیجه ی کار دانش آموز است و یادگیری او را نشان میدهد.


برای شروع آموزش دی ابتدا باید مقدماتی آن را فراهم کنیم. مراحل مقدماتی این کار در ادامه به اختصار آورده شده است.

۱) اولین قدم این است که برآوردی از سطح دانش آموزان خود بدست آوریم. برای تعیین آمادگی دانش آموزان از ارزیابی تشخیصی استفاده میکنیم. این ارزیابی ها میتواند به شکل رسمی و یا غیر رسمی باشد. معلم ها میتوانند با تنظیم یک پیش آزمون از آنها بپرسند که درباره ی هر موضوعی چه چیزهایی میدانند و یا میخواهند بدانند.

۲) علاوه بر اینکه لازم است سطح علمی دانش آموزان در دروس مختلف در آغاز سال تحصیلی شناسایی شود، باید از دانش آموزان درباره علایقشان اطلاعاتی کسب کنیم. هر معلمی باید فعالیت ها و موضوعات مورد علاقه دانش آموزانش را بشناسد و با تهیه لیستی، موضوعات مورد علاقه ی آنها را در برنامه ی درسی لحاظ کند.

۳) پس از آشنایی با دانش آموزان در مرحله ی بعد باید قسمت هایی از طرح درس که قابل هماهنگی با شیوه ی آموزش دی است انتخاب شود و مفاهیم اصلی و مهارت هایی که دانش آموزان باید مطابق استاندارد های موجود بیاموزند را مشخص کنیم و آن را با ساختار این شیوه ی آموزشی منطبق کنیم.

۴) شناخت سبک های یادگیری دانش آموزان و عوامل محیطی موثر مرحله ی بعدی اجرای این طرح است. معلم ها میتوانند اطلاعات مربوط به سبک های یادگیری دانش آموزان را با پرسیدن از خودشان و مشاهده ی فعالیت های آنها تشخیص دهند. شناسایی اولویت های محیطی شامل این است که دانش آموزان در گروههای کوچکتر بهتر عمل میکنند یا گروههای بزرگتر و چه عوامل محیطی میتواند به یادگیری دانش آموز کمک کند یا آن را متوقف کند مثلا دانش آموزی به سکوت بیشتر احتیاج دارد و یا نور در مطالعه ی یک دانش آموز خیلی اثرگذار است.

معلم ها بر اساس نیازهای دانش آموزان که قبلا ارزیابی شده است شیوه های گوناگون آموزشی را با هم ترکیب میکنند تا به بازدهی مطلوبی برسند. در این شیوه دانش آموزان مرتب باید ارزیابی شوند. این ارزیابی میتواند به شکل های گوناگونی مانند امتحان و پرسش و سوال از خود دانش آموز که چقدر این مطلب را متوجه شدی و مشاهده و یادداشت برداری از وضعیت دانش آموز باشد. ارزیابی ها میتواند برای طراحی برنامه های آینده مورد استفاده قرار بگیرد.1

1Readingrocket.org\differentiated instruction for reading

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.