آموزش چند سطحی ریاضی

آموزش بر اساس تفاوت های فردی در درس ریاضی

bigideasmath.com

آموزش بر مبنای تفاوت ها مفهومی است که یادگیری را برای همه ی دانش آموزان- در هر سطح مهارت و با هر سابقه ی تحصیلی- به حداکثر میرساند. این نوع از آموزش بر مبنای این واقعیت شکل گرفته است که در یک کلاس دانش آموزان در توانایی های علمی، سبک یادگیری، شخصیت، علائق و دانش زمینه و تجربیات زندگی و سطح انگیزه برای یادگیری با هم تفاوت های قابل ملاحظه ای دارند. وقتی معلمی آموزش متمایز بر اساس تفاوت های دانش آموزانش را انتخاب میکند، با استفاده از بهترین شیوه های آموزش مسیر های مختلفی برای پاسخ به نیازهای گوناگون دانش آموزانش ایجاد میکند.

در واقع آموزش بر اساس تفاوت ها به دلایل زیر اهمیت دارد:

  • به معلمان این توانایی را میدهد تا به وسیله ی تجربه های یادگیری متفاوت فرصت آموختن را برای همه دانش آموزان فراهم کنند.

  • موجب میشود معلم ها بهترین فعالیت هایی که بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه طراحی شده است را در آموزش خود قرار دهند.

  • به معلمان کمک میکند تا ارزیابی دانش آموزان را به عنوان یک ابزار اساسی و مهم آموزش بشناسند و آن را به کار بگیرند.

  • استراتژی های جدیدی به جعبه ابزار معلم اضافه میکند. معرفی یا تقویت تکنیک هایی که به معلم کمک میکند بر روی قسمت های ضروری تر طرح درس خود متمرکز شوند.

  • به مدیران، معلمان و دانش آموزان یک سیستم مدیریت آموزشی میدهد که نیاز های دانش آموزانی که در شرایط خطر قرار دارند را مورد توجه قرار دهد.


چهار گام ضروری برای برنامه ریزی آموزش بر اساس تفاوت ها

۱) شناختن دانش آموز

۲)داشتن مجموعه ای از استراتژی های آموزشی

۳) تعیین فعالیت های متنوع آموزشی

۴)تعیین شیوه هایی برای ارزیابی پیشرفت دانش آموز

دو نگرانی عمده ای که درباره اجرای ایده های بزرگ در درس ریاضی وجود دارد یکی جمعیت متفاوت کلاس های درس است و دیگری ویژگی های متفاوت یادگیری آنها.

هدف ما ایجاد طرح درسی بوده است که به معلم ها کمک کند در کلاس های خود فضایی ایجاد کنند که پاسخ گوی نیازهای متفاوت دانش آموزان باشد. به این دلیل که هر کلاسی ناهمگون است، مدل تدریس باید منعطف باشد و پاسخ گوی نیازهای متنوع دانش آموزان باشد تا بیشترین کارایی را داشته باشد. با استفاده از آموزش بر اساس تفاوت ها معلمان درهایی را به سوی یادگیری میگشایند که خود دانش آموزان قادر به شناختن این راهها نیستند

ابزار روشن آموزش بر اساس تفاوت ها در درس ریاضی

بعضی از ویژگی هایی که در برنامه درسی برای آموزش بر اساس تفاوت ها گنجانده شده است خیلی آشکار نیست. در اینجا شرایطی که برای آموزش معرفی میشود که بسیار روشن است و قابل ارزیابی است.

  • هر فصل با یک فعالیت که شامل پرسش های کلی است آغاز میشود و بعد از آنکه آن مفهوم با یک فعالیت به کل کلاس معرفی شد، در جلسه ی بعد به شکل متفاوتی ادامه می یابد.

  • طیف گسترده ای از مثال هایی درباره ی شرایط واقعی زندگی و موضوعات کاربردی که مناسب سن دانش آموزان است و متناسب با علایق آنهاست.

  • دانش آموزان درک عمیق تری از یک موضوع بدست می آورند. این شرایط در فعالیت های متنوعی به کار میرود.

  • درک زبان ریاضی برای موفقیت دانش آموزان ضروری است. فعالیت هایی در کلاس میتواند به دانش آموز کمک کند که زبان ریاضی را بهتر درک کنند و ارتباطی میان کلمات شناخته شده برقرار کنند.

  • در قسمت مفهوم واژگان معلم سوال هایی از دانش آموزان میپرسد که مشخص میکند دانش یک دانش آموز نسبت به آن واژه و مفهوم چقدر است.

مثال: چگونه میتوانیم مغهوم نسبت را توضیح دهیم؟

عدد ۰/۵۶ را به شکل یک کسر بنویسید. مخرج کسر را چگونه انتخاب کردید؟

  • گاهی درک اصطلاحات ریاضی دانش آموزان را گیج میکند. شیوه ی کلمات متفاوت و سوال مشابه شیوه ای است که در آن یک سوال را با عبارت های گوناگون از دانش آموز میپرسند تا درک صحیحی از سوال برای او ایجاد شود.

مثال: ۴/۸ - را با ۳/۹ جمع کن عدد ۴/۸- اگر با عدد ۳/۹ جمع شود نتیجه چه عددی است؟

پاسخ ۳/۹ منهای ۴/۸ چیست؟ مجموع ۴/۸- و ۳/۹ را حساب کنید.


تحلیل اشتباه

این روش برای دانش آموزان این فرصت را ایجاد میکند تا یک متفکر انتقادی شوند. آنها باید مسائل را تحلیل کنند.

مثال: در عبارت رو به رو اشتباه را پیدا کنید و آن را تصحیح نمایید.



این قسمت شامل حل مسائل عینی و با پایان باز است. این مسائل از نوع تفکر انتقادی است که به دانش آموزان کمک میکند فهم عمیق تری از مفاهیم بدست بیاورند. این زمانی است که دانش آموزان تولید کننده ی دانش خود میشوند به جای اینکه فقط مصرف کننده باشند.

در طی این برنامه از دانش آموزان خواسته میشود تا شیوه های تحقیق استفاده کنند تا مسائل جهان واقعی را حل کنند. سوال های خیلی سخت با علامتی مشخص میشود و برای گسترش مفهوم در سطوح بالاتری طراحی میشوند.

مثال: شیر های آتش نشانی که در خیابان ها قرار دارند به چهار رنگ قرمز، زرد، سبز و آبی زنگ میشوند. هر کدام از رنگ ها نسبت آبی که از شیر خارج میشود را نشان میدهند. تحقیق کنید که این نسبت ها برای هر رنگ چیست و چرا آتش نشان ها باید این نسبت ها را بدانند.


تکالیف با تصویری گویا ارائه میشوند. برای دانش آموزانی که درک تصویری قوی دارند این موضوع میتواند خیلی موثر باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.