طرح درسی برای خواندن- نوشتن


کارگاه خواندن- نوشتن

کلاس چهارم

مندی فرانک


استاندارد ها:

دانش آموزان میتوانند ایده ای را شرح دهند و فکرها و مشاهدات و تجربیات خود را بنویسند.

دانش آموزان میتوانند جملاتی بسازند و جزئیات توصیفی و توضیحی به متن خود اضافه کنند.

دانش آموزان میتوانند یک پاراگراف با جمله ی معرفی، جملات توضیحی و جمع بندی بنویسد.


دانش آموزان علائق شخصی خود، افکار و ایده هایشان را به کار میگیرند تا داستانی درباره تجربه ای که داشته اند بنویسند.


مرحله اول

مشخص کردن نتایج مورد نظر

  • دانش آموز بتواند به طور صحیح داستانی را از نگاه اول شخص بنویسد یا بگوید.

  • توجه به سوال های اصلی که هدایت گر است: داستان درباره ی کیست؟ داستان کی و کجا اتفاق افتاده است؟ ترتیب اتفاقات مهم داستان چیست؟ شخصیت اصلی چگونه معمای داستان را حل میکند؟

  • دانش کلیدی و مهارت هایی که دانش آموزان در نتیجه ی این درس میاموزند چیست؟

دانش آموزان قادر خواهند بود داستانی را با نظم و ترتیب وقایع بنویسند و میفهمند چگونه خط سیر داستان را حفظ کنند در حالی که جذابیت آن برای مخاطب نیز در نظر گرفته میشود. دانش آموزان یاد میگیرند چگونه اشکالات دستوری و ساختار جمله را اصلاح کنند.

دانش آموزان یاد میگیرند تا از چیزهایی که به شکل شفاهی در زندگی روزمره ی خود آموخته اند برای ساختن داستان استفاده کنند. دانش آموزان ممکن است دشواری هایی با نوشتن جملات متوالی و حفظ مفاهیم کلیدی داشته باشند. دانش آموزان تلاش میکنند جملاتی که از نظر دستوری غلط هستند را تصحیح کنند.

مرحله دوم

چه مشاهداتی یادگیری دانش آموزان را نشان میدهد؟

۱- پیش آزمون

۲- انجام وظایف ( دانش آموز داستانی درباره یک موقعیت یا حادثه ای که در آن دخیل بوده مینویسد)

۳- ارزشیابی تراکمی( کوییز، امتحان و..)

۴-ارزیابی رسمی ( مشاهده، نمونه کار و..)

معلم دانش آموزان را هنگام انجام کارشان مشاهده میکند. دانش آموزان لازم است یک پیش نویس اولیه داشته باشند و سپس آن را در گروه بررسی کنند. بعد از آن پیش نویس دوم را بنویسند و آن را به معلم تحویل دهند وقتی که معلم آن را خواند با دانش آموزان درباره فراز و فرود داستان صحبت میکند. آنها باید نسخه ی نهایی کار خود را تایپ کنند و اصلاحات نهایی را قبل از تحویل دادن به معلم انجام دهند. وقتی فرآیند نوشتن تمام شد معلم هر سه نسخه را جمع آوری میکند و آنها را با هم مقایسه میکند و جریان پیشرفت آنها را ارزیابی میکند.

باید برای دانش آموزان توضیح دهید که کارشان چگونه ارزیابی میشود و خود دانش آموزان نیز میتوانند با استفاده از فرم های مشخص شده ای کار خود را ارزیابی کنند.


مرحله سوم/ پشتیبانی

وسایل لازم برای اداره ی کلاس را فراهم کنیم. کامپیوتر، کاغذ، چک لیست، نقشه ی داستان و...

اداره ی کلاس : معلم باید نحوه ی فعالیت دانش آموزان را مدام مشاهده کند. همه ی دانش آموزان باید در همه ی مراحل کار نقش داشته باشند و معلم طی گفتگوهای فردی که با دانش آموز دارد بررسی میکند که به چه مقدار زمان احتیاج دارند.

سایر حمایت کنندگان: مسئول سایت ، مسئول کتابخانه و … همه آماده ی همکاری با دانش آموزان هستند تا کسانی که نیازهای خاصی دارند به آنها مراجعه کنند. میتوان زمانی را قبل و بعد از ساعت مدرسه برای صحبت انفرادی با دانش آموزان در نظر گرفت.

مرحله ی چهارم/ استراتژیهای آموزش بر اساس تفاوت ها

جریان یادگیری متمایز: دانش آموزان میتوانند داستانی بنویسند که مربوط به زندگی خودشان است. آنها میتوانند افکار شخصی و تجربیات خاص و ایده های خود را برای نوشتن به کار ببرند.


نتیجه ی متفاوت: متن نوشته شده توسط هر دانش آموز با دیگری متفاوت است و مربوط زندگی خودش است. آنها میتوانند داستان زندگی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.